Vacanţa la Rouen. Preţuri

Pentru această primă postare am hotărât să vă scriu cam de câţi bani aveţi nevoie pentru a ajunge în capitala Normandiei – Rouen. În primul rând pentru că e oraşul meu preferat dar şi pentru că această săptămână o numesc Săptămâna Franţei (pe 14 iulie fiind sărbătorită ziua naţională).

La Rouen am locuit pentru câteva luni la sfârşitul lui 2011. A fost primul zbor cu avionul şi pentru prima oară am trecut dincolo de graniţele României.

Fiind situat în nordul-vestul Franţei influenţa climatică este oceanică. Ceea ce înseamnă că plouă mult. Pe diverse obiecte (căni, tricouri sau vederi) veţi citi textul În Normandia plouă de două ori pe săptămână. 1. In cursul săptămânii. 2. În weekenduri. Aşadar recomandarea mea este să mergeţi în perioada iunie-septembrie. Eu am avut parte de un octombrie călduros cu temperaturi asemănătoare lunii iulie însă a fost o excepţie.

Dacă hotărâţi să vă petreceţi un concediu în Paris, drumul cu trenul până la Rouen o să coste aproximativ 20 de euro/persoană. Dar până acolo…

Cum ajungi

Cea mai ieftină variantă este cea a curselor low cost. Atât wizz air cât şi blue air au curse spre Paris Beauvais cu plecare atât din Bucureşti cât şi din Cluj-Napoca, Târgu Mureş şi Timişoara (wizz air) sau Bacău (blue air)

Recomandarea mea este să vă abonaţi pe siteurile celor două companii. Periodic au reduceri de 15-20%

Aeroportul Paris Beauvais se află la 80 de km de capitala ţării iar transportul este asigurat de autobuzele aflate la ieşirea din aeroport. Preţul unui bilet este de 15.90 euro (cumpărat online) sau 17 euro cumpărat la magazinul de bilete.

Mai multe detalii găsiţi aici. http://tickets.aeroportbeauvais.com/Information.aspx

După staţia Porte Maillot este nevoie să ajungeţi la Gara Saint Lazare unde contra unei sume de aproximativ 20 de euro veţi avea biletul cu destinaţia Rouen. (http://www.sncf.com/)

Transportul local

Transportul local este realizat de autobuze şi două linii de metrou. Puteţi opta însă şi pentru o variantă ECO – bicicleta. Biletul de autobuz este valabil și în stațiile de metrou iar preţul este de 1.50 euro/călătorie, 12.90 euro/10 călătorii. (Restul tarifelor se găsesc pe http://www.crea-astuce.fr/presentation/?rub_code=74 )

 Cazarea

Pentru a găsi cazare recomand siteul booking.com conform căruia există 48 de unităţi de cazare disponibile – hoteluri de la cele mai simple de 2* până la 5*, dar şi apartamente, b&b şi alte unităţi de cazare.

Cei cu bugete mai reduse pot apela la couchsurfing – o modalitate de cazare „pe gratis” despre care voi povesti într-o altă postare.

Mâncarea

Franţa-i o ţară scumpă! aud spus de toată lumea. Transportul e scump, cazarea e scumpă, mâncarea scumpă. Să vedeţi sucurile!

O doză de Cola costa în urmă cu 2 ani 5 euro la puburile din Rouen. De 4-5 ori mai mult decât în oricare pub din România.

În rest celebrele fast-fooduri le găsiţi oriunde. Dacă dispuneţi de resurse încât să mâncaţi ceva franţuzesc în oraş e perfect dar, Scump domne, scump însă se merită. Bucătăria franţuzească e etalon pentru întreaga Europă. În rest, în supermarketuri preţurile nu mi s-au părut a fi mult diferite faţă de cele din România. 

Ca recomandări fac brânzeturile cu mucegaiuri, fără mucegaiuri, afumate etc. Francezii au peste 400 de sortimente de brânză iar Normandia aprovizionează întreaga ţară.

Calvadosul este un coniac făcut din mere produs de asemenea în această parte a Franţei.

Dulciurile – în principal specialităţile din ciocolată dar şi celebrele MACARONS.

Produsele de patiserie.

Orice altă întrebare aveţi, vă stau la dispoziţie:)

autobuz

rouen rouen1 rouen2 rouen3 rouen4  rouen6 rouen7 rouen8 rouen9

Anunțuri

Un gând despre „Vacanţa la Rouen. Preţuri

  1. E de departe una dintre cele mai sofisticate și mai apetisante bucătării (măcar) din Europa. O iubesc! 🙂
    Iar în privința brânzeturilor cu mucegai… doar Germania o mai concurează. 🙂

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s