Enchantee

Ana, Enchantee! – parcă mă şi văd rostind îmbrăcată într-o rochiţă frumoasă, cu spatele gol, ruj roşu, gene sexy şi un zâmbet de milioane. Mă văd purtând Chanel. Chanel parfumul. Nu mi-a plăcut niciodată dar e … esenţa Franţei. Îl văd şi pe el…obişnuit. Nu e cald. Nu e foarte frig. E răcoare.

STOP! Să îmi pun ochelarii pentru a vedea mai bine. De fapt eu am o fustă mult prea scurtă, eventual nişte pantaloni scurţi mai scurţi decât cei mai scurţi posibil:) Un top din piele. Tocuri kilometrice şi de prost gust. Un bronz negru spre foarte negru. 

STOP! Mă văd arătând divin – într-o vestimentaţie care se poate numi mai mult vulgară şi mai puţin atrăgătoare. Cu un trup perfect lucrat şi tonifiat şi cu nişte picioare…cele mai frumoase din lume.vali1

Dacă au existat vreodată oameni pe care să îmi doresc neapărat să îi cunosc, aceia au fost doi (şi al treilea domnul Preşedinte. Cum care? Neamţul care vine să schimbe lumea. Nu, lumea nu se va schimba pentru că e el preşedinte. Lumea o să fie fix la fel!)

Primul semăna cu tata. Cel din acte. Al doilea tot cu tata. Cel din … celule:) Biologic să zicem. Pentru primul eram în stare de orice. Auzisem că există undeva. Nu ştiam unde. Dar puteam să merg până la capătul lumii. Am zis să încep totuşi cu familiile Şerban din Ploieşti (una dintre ele sigur îi era rudă atâta timp cât locuia acolo). Am luat cartea de telefon şi pune-te pe sunat. N-am avut succes. Am aflat apoi că a plecat în Spania. Şi, mi.am propus: Când o să fiu mare o să ajung acolo. De găsit tot îl găsesc! Surpriză! Omul încă era în oraş. Târgovişte chiar. Şi telefoanele şi circul şi datul peste cap au meritat. Pentru că Şerban s-a dovedit un om minunat.

A doua persoană, cea cu ENCHANTEE da, seamănă cu tata. Dacă mi’era asta prima părere clar nu îmi doream să îl cunosc. Dar…lucrurile au stat puţin diferit.:)vali2

Marsilia – capitală culturală europeană 2013

Tocmai cunoscusem un tip nou în urmă cu 4 ani şi pentru că avea anumite realizări şcolare (ţin minte o dimineaţă de ianuarie în care mă întâlnisem cu un prof în maxi taxi şi mă plângeam. Aveam peste 20 de ani şi nu ieşisem niciodată din România. Tipul respectiv la 20 de ani fusese în Germania, Danemarca, Suedia, ba chiar pe alte continente – fusese în Indonesia – ok, nu sunt sigură că a fost, dar ceva treabă cu respectivul loc a avut:) ) El a fost cel care m-a încurajat să plec cu bursă Erasmus. Şi’am plecat. Într-o ţară care pentru el nu înseamnă nimic. Nimic în afara…unei ţări. FRANŢA!

Avea totuşi un prieten, pe Cristi. Care am descoperit că dăduse like paginii lui Marion Cotillard. Ok poate aş putea alege pe oricare altul din milioanele de persoanele care au dat like aceleaşi pagini. Doar că el … iubea filmele şi tenisul. Îi plăcea Franţa şi ştia noutăţile de la Cannes. Festivalul de la Cannes. Ştia că Marion mai şi cântă atunci când nu joacă. ŞI AM PLECAT ÎN FRANŢA. Singură. Cu cine altcineva?

Tipului din oraşul meu am început să îi zic că mi-ar plăcea să fie acolo. Că Franţa e minunată şi că nu îmi explic de ce nu mi-am dorit niciodată să ajung acolo. E … WOW. Şi are regiuni pomicole, viticole, are văcuţe, are ocean şi mare, are lavandă, are muzică, emoţie, drag, iubire, sensibilitate, fineţe, rafinament. ARE TOT! El nu înţelegea.:) Şi atât de înflăcărat vorbeam şi aveam senzaţia că vorbesc degeaba. Că dau tot ce-i mai bun din mine pentru a convinge pe cineva să iubească Franţa. Şi o fac degeaba. Mda, pe Franţa totuşi nu cred că trebuie să te convingă cineva să o iubeşti. Dacă nu simţi…nu simţi. Iar Cristi, tipul cu ENCHANTEE iubea Franţa. 😉

vali3

Rouen 

Mă vedeam mergând cu bicicleta. In mai-iunie. Făcând poze, râzând, fiind fericită şi degustând vinuri. Vinurile Franţei. Nu beau vin? Ce dacă? Dacă e aşa, şi mirosul de lavandă îmi face rău. Dar asta nu înseamnă că nu o să beau vin printre…lanurile de lavandă!!! 

vali4

Şi uite aşa omul respectiv a devenit cumva pentru mine! Omul care ştie să aprecieze frumosul. Frumosul fiind FRANŢA. Care apreciază stilul de „prea îmbrăcat” al franţuzoaicelor, care se poartă într-un anumit fel. 

vali5

Mi-am cumpărat o bucată de material preţios din care mi-am făcut rochie. Nu foarte scurtă dar cu spatele gol. Şi mi-am plănuit: cum o să am părul – textură, culoare şi lungime. Machiajul ochilor – fard, tuş şi rimel. Buzele. Tenul.  Accesoriile (cât mai inexistente) Zâmbetul. Discuţiile. Parfumul. Bronzul. TOT.

Apoi uşor uşor am descoperit că vestimentar, femeile îi plac cele în genul …londonezelor. Mi-o amintesc pe o singură tipă văzută în Londra. Era frig şi avea nişte tocuri foarte subţiri, cu platforme dizgraţioase. Nişte extensii blonde, unghii de cioară. Sau uliu, vultur ceva o pasăre de-asta. O faţă de rămâneai mască atunci când vedeai cât de mască e şi nişte colanţi sau pantaloni ceva foarte skinny. Imprimeu leopard. La braţ cu un domn cu 30 de ani mai în vârstă, îmbrăcat elegant. 

Am descoperit şi că nu stă la discuţii aiurea despre cum a zburat un fulg prin aer. 

Că seamănă cu taică’mio. Fizic. Şi zodiacal. 

Dar am visat 3 ani la Franţa şi la ziua în care îl voi cunoaşte. Şi la mine. Îmbrăcată dulce sau vulgar. Oricum. Şi la…da, la un zâmbet superb pe care îl voi afişa urmat de un 

Ana, enchantee!

Nu ştiu dacă francezii zic enchantee dar aia mă vedeam zicând.

Yuhuuu! A venit omul azi în Bucureşti. Joyeux Anniversaire aş zice mai degrabă dar … cum se face că m-am schimbat?

Întotdeauna când mi.am dorit puternic să cunosc pe cineva am făcut’o. Cu orice preţ cunoşteam pe cineva dacă îmi propuneam. Pe el…nu. Pentru că…habar n-am de ce. Pentru că m-am schimbat. Sunt alta şi nu mă bucur. Am preferat să vin acasă şi pentru 1 (un singur) minut să am ocazia de a le vedea pe două doamne din oraş. Nici nu cred că le văd pe ambele. Probabil pe una singură. UN MINUT! ATÂT! Da, le iubesc. Pe tanti Mimi şi pe vecina dumneaei. Mi-a fost mai dor de ele decât de omul pe care de 3 ani îmi doresc să îl cunosc.

Şi atât!

valichampagne

Regiunea Champagne

Anunțuri

Un gând despre „Enchantee

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s