Ce mai visam

Mi s-a părut atât de amuzant faptul că l-am visat pe dumnealui încât am decis să împărtășesc cu voi visul de noaptea trecută.

Ca și idee…1. In ultimele zile am reînceput să mă uit la Biziday, o emisiune pe care, atunci când eram acasă o urmăream frecvent.

2. O dată la câteva zile verificam cursul BNR pentru a vedea ce mai e nou cu euro (asta deși emisiunea prezintă și cursul euro)

3. Ieri am vorbit cu două persoane diferite despre doctorița stomatolog la care merg. Și … mda, ea era persoana căreia timp de jumătate de an îi tot povesteam visele mele ciudate.

4. In ultimele zile am tot căutat informații despre Drăgășani, orașul din sudul județului Vâlcea. Mi-am propus să merg acolo pentru a cumpăra butași de viță de vie. De ce aș comanda de la firme care importă din Italia???

dragasani

Și, dacă au ceva în comun, emisiunea, BNR-ul, vinul și Drăgășaniul acela este fix Mugur Isărescu! 

CUM? Fix pe el? Exact. SIMPLU!

Nu știu ce anotimp era dar clar nu iarnă. Era o vreme frumoasă. Și cum se întâmplă ca întotdeauna să cunosc pe cine îmi doresc am pornit în căutarea Guvernatorului Băncii Naționale a României. 

dragasani1

Și-l întâlnesc. Casă mare, dar nu cum mă așteptam. Mă invită înauntru atunci când află că am nevoie să îmi acorde 2 minute din timpul dumnealui. In casă…frumos. Dar nimic care să epateze. Incep să-i povestesc despre Franța (serios???), despre faptul că am o preferință pentru vița de vie deși fructele mele preferate nu-s strugurii și nici nu beau vin. Că îmi doresc să am și eu vița MEA de vie plantată. Iar în fața ei un hamac și lavandă. Mi-a zâmbit. M-a întrebat ce părere am despre conacul dumnealui de la Drăgășani.

I-am răspuns că mi-am dorit să merg la Drăgășani să cumpăr butași de viță de vie. 5 butași. Că voi avea nevoie de 3 însă iau 5 că…deh, cine știe.:) M-a întrebat de soi și zâmbind i-am răspuns.

CABERNET SAUVIGNON! Apoi an după an voi mai cumpăra și alți butași din același soi.

Iar Isărescu se uită mirat.

dragasani3

Știu că soiul are o coacere medie spre târzie. Că vor dura ani buni până când vor avea o producție cât de cât ok. Și că e vin care devine cu an după an mai bun dar despre asta e vorba. Nu voi mai fi tânără dar o să deschid o sticlă pe care să o beau cu familia. Și-am zâmbit. Nu se vor coace niciodată în regiunea în care locuiesc deci…nu, nu o să beau niciodată Cabernet Sauvignon producție proprie. Probabil voiam să vă demonstrez că am imaginație bogată.

Isărescu mă întreabă din nou de conacul de la Drăgășani.

Ah, îmi cer scuze, nu vreau să credeți că am ocolit răspunsul. Doar că nu știu prea multe. Am citit despre el, știu că imaginea îi apare pe sticlele de vin dar ultimele informații pe care le am sunt despre un site în construcție și faptul că deschiderea pentru primirea oaspeților trebuia să aibă loc acum mai mult timp. 

A dat un telefon iar apoi mi-a spus că sunt invitată la Drăgășani pentru a mă caza acolo câteva zile. A adăugat că probabil Cabernet Sauvignonul nu e soiul care să se preteze regiunii în care locuiesc dar că îmi oferă butași din orice soi îmi doresc. Pentru ca, la un moment dat, împreună cu familia să savurez un vin. Producție proprie!

dra

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s