Bookfest1

Și când mă hotărâsem să merg la sală, a venit Bookfest! Imi făcusem planul de ieri. Merg dimineață la sală, apoi la piață, la fostele colege de muncă, în parc și gata ziua. Doar că de dimineață am realizat că uitasem aseară să pun telefonul la încărcat. Apoi dacă spre după amiază mergeam în parc ce făceam? N=aveam ce să citesc. 

Schimbare de plan. Odată încărcat telefonul merg la Bookfest. Apoi la sală, apoi pe la prietene și apoi în parc.

Cărțile ce urmau să fie cumpărate le știam încă de acum o lună. Oamenii mei politici preferați (deși în principal oameni și apoi oameni politici) aveau lansări în primăvara asta la Târgul de Carte. Primul Pas, cartea Președintelui și Cronică de Cotroceni a Adrianei Săftoiu.

Bookfest e un Târg de Carte care se desfășoară la Romexpo. Găsiți atâtea informații online încât nu e cazul să mai scriu și eu. Prima editura. Niculescu. M-am uitat la un ghid al Parisului. Apoi al Romei. Interesant Roma îmi zic. Roma trebuia să o vizitez anul ăsta. Imi pare rău că nu o fac. Dar mi-am dat seama că indiferent când aș merge n-am nevoie de ghid. Nu de…carte. Asta pentru că am o persoană. Care stă de 10 ani la Roma și face cât 1000 de cărți. Apoi am răsfoit niște cărți din care să înveți franceza. Mi-am amintit de proful de latină. Eu îl numesc proful de latină deși el a predat, la un moment dat și franceză. Română. Germană. Engleză. Italiană. Spaniolă. El punea mare preț pe cărțile editurii Niculescu. Am plecat cu gândul la proful, franceză și Roma.

Am ajuns la editura Universitară. Jurnalism!! Cât îmi plăcea subiectul RADIO! Și cărțile de comunicare! Eram studentă și citeam cu atâta plăcere! Un rând mai încolo cărțile profesorilor de geografie umană din cadrul Facultății de Geografie. Turismul…hmmm emoționant. Târgul din anul ăsta mi-a amintit despre diferite perioade din viața mea. Atât de drăguțe! 

Apoi am plecat spre Curtea Veche și Polirom. Cartea Președintelui ocupa extrem de mult spațiu. Președintele dedică respectiva carte celor care l-au votat. Mă număr printre cei care l-am votat pentru că mi-am dorit să îl votez! Știrea legată de faptul că EXISTĂ POSIBILITATEA DE A CANDIDA am auzit-o la un radio. Intr-un maxi taxi. Care tocmai se pregătea să plece din autogara de lângă gara din Sibiu. Eram  pentru a doua oară în întreaga viață acolo. Și era PRIMA MEA ZI în orașul Președintelui din lungul seriei de aproximativ 100. Apoi, toată lumea a știut că scopul principal e de a avea o poză alături de dumnealui. Era Festivalul Gastronomiei și în imensa Piață Mare înțesată de oameni am stat la pândă cu ochii în toate direcțiile până am obținut ce mi=am dorit. Mai târziu mi-am dorit să fiu acolo și să fac parte din campania lui. Nu s-a întâmplat. 

20150520_150329

Nu l-am votat pentru că a fost mai bun decât ceilalți candidați. L-am votat pentru EL! Asta în primul tur. In turul II, nici atunci nu l-am votat pentru că eram mai bun decât Ponta. L-am votat pentru că el era cel mai bun după părerea mea. Indiferent de contracandidat. Probabil o să rămână în istorie respectiva campanie. Oameni care nu au putut să își exercite dreptul de a vota! Oameni care au stat în toate marile orașe europene la rânduri ore întregi. Frig, vânt, ploaie! 

20150520_150248

Cât despre cele 2 săptămâni dintre turul 1 si 2…Ponta nu accepta întâlnirea cu Iohannis unde considera Iohannis că este potrivita. Dar nici invers. Discuții, nebunii. Nimeni nu ceda. Până a existat emisiunea lui Rareș Bogdan. Unde totul a ieșit oribil după părerea mea. Unul a dat dovadă că nu e suficient de pregătit iar celălalt a dat dovadă de comportament total nepotrivit. 

20150520_150316

Ce anume face astăzi Iohannis ca și președinte? Nu știu! Nu m-am mai uitat la televizor de foarte mult timp. Am încredere însă că e ok. Că se bucură de aceeași încredere și că oamenii nu regretă că l-au susținut. Că oamenii nu regretă orele alea din viața lor state la cozi. 

E o modă asta. Să spui că TV-ul e o porcărie și că tu n-ai nevoie de televizor. Nu, eu nu sunt așa. Mie îmi e dor de orele petrecute – de dimineața până seara – când eram acasă, mă jucam la calculator și televizorul era pornit pe unul dintre posturile de nișă. Mai exact unul de știri. 

Ce mai știu din ultimul timp? Că a existat un scandal privind faptul că Președintele nu este autorul propriei cărți. Că Elena Udrea a fost cercetată penal (nu sunt sigură că e la închisoare. Sau…e?). Că a fost o situație urâtă între Rareș Bogdan și Traian Băsescu și că Vanghelie e la închisoare.

 carte11

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s