Tu unde ai merge in weekend?

Citeam în urmă cu ceva luni despre conceptul de Blind Holiday. Sunt vacanțe pe nevăzute pentru care plătești între 299 și 499 euro urmând a afla data plecării cu 48 de ore înainte. Ca și ramură a economiei, turismul aduce statelor mai mult sau mai puțin din procentul total al PIB-ului.

Există state precum Cipru sau Malta ce aduc mai bine de 15% din întregul PIB numai din turism. Există orașe, unități montane, muzee și sate ori lăcașuri religioase ce atrag turiști. Există ramuri ale turismului de nu mai știi să le numeri – turismul gastronomic, medical, de shopping fiind dintre cele mai noi tipuri.

La locul de muncă se cere tot mai mult de la oameni, există tot mai mult stres, nebunie, agitație, ore petrecute peste program și uneori chiar avem nevoie de puțină relaxare. Chiar dacă e vorba de un weekend. Acele două zile libere putem alege să le petrecem ALTFEL.

Escapify:)

Am găsit un site foarte interesant ce se adresează locuitorilor marilor orașe din Marea Britanie. Se numește ESCAPIFY. Site-ul îi ajută pe cei de acolo să facă cele mai bune alegeri în funcție de orașul în care locuiesc și interesele lor și îi îndeamnă pe oameni să nu lase weekendul să treacă pe lângă ei ci să plece într-o vacanță de…un weekend:)

Echipa, formată din 4 persoane ce locuiesc în țara tuturor lucrurilor permise (nu, nu SUA…ci Olanda:) ) a câștigat cu acest site locul 1 în cadrul Amsterdam Startup Weekend (orice-ar însemna asta:) ) iar site-ul se ocupă să găsească cel mai mic preț (când vine vorba de zbor și cazare:) ) pentru weekenduri de vacanta

Căutarea se poate realiza în funcție de interesul fiecăruia așa cum spuneam, cele 6 categorii fiind: Let s Party, Foodie Escapes, Urban Adventures, Fantastic Forecast, Sandy Beaches și Cool Events.

In ciuda faptului că Londra chiar nu e una din destinațiile mele preferate, pentru câteva minute mi-am imaginat că locuiesc acolo.

Din categoria Let s Party aș alege Stockholm’s Stylish Nightlife Scene începând de la 109 lire pentru weekendul 11-13 septembrie

La categoria Foodie Escapes aș alege, pentru sfârșitul lunii septembrie o vizită la Lyon pentru același preț – puțin peste 100 lire.

Pentru o aventură urbană aș zbura spre locul ce spune povești. Vechi și noi – Stockholm.

Cool Events – Don’t miss the world’s most attended festival: Munich’s October Festival:)

TU UNDE AI DORI SA CALATORESTI?

Site-ul are poze foarte dragute si mai ales un text care clar te convinge sa pleci intr-una din destinatiile din lista.

Asadar, acum nu mai ramane decat…fie sa ma mut in Londra, fie sa apara aplicatia si pentru marile orase din Romania 🙂

33

22

11

Anunțuri

Un gând despre „Tu unde ai merge in weekend?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s