Top 3 cresteri destinatii turistice

Faptul că Franţa, Anglia, Italia, Germania şi Spania sunt ţările preferate de turişti este deja un lucru arhicunoscut. Anual zeci de milioane de turişti europeni sau din spaţiul extraeuropean vizitează partea de vest a Europei. 

Astăzi vă voi povesti însă care sunt cele 10 ţări care au atras mai mulţi turişti în comparaţie cu anul 2005.

Pe primul loc se află Islanda. Islanda oferă contrariile. De la gheţarii enormi până la vulcanii activi, de la apele geotermale până la aurorele boreale ce reprezintă adevarate spectacole pentru turiştii ce vizitează ţara aflată în nordul Oceanului Atlantic.

In intreaga ţară există o singură padure iar numărul populaţiei este egal cu al Timişoarei, Iaşului sau Clujului chiar dacă suprafaţa ţării depăşeste 100.000 km pătraţi. Cel mai populat oraş este capitala în care locuiesc 1/3 din islandezi.

Unul dintre cele mai cunoscute spa-uri din lume, Laguna Albastra a rezultat din combinaţia dintre substanţele minerale din apele termale bogate în sulf şi siliciu şi cele ale rocilor vulcanice. 

icela

icea

Pe locul 2 se află Lituania, cea mai sudică dintre ţările baltice. Relieful Lituaniei este format predominant din câmpii, păduri şi peste 3000 de râuri şi lacuri.

Vilnius a fost numit, de-a lungul timpului „Mica Romă”, „Atena nordică” sau „Ierusalimul nordic”.

Oraşul vechi a fost inclus pe lista obiectivelor protejate de UNESCO în 1994 fiind o adevărată capodoperă barocă. Vilnius a fost numit o perioadă „Mica Romă”, „Atena nordică” sau „Ierusalimul nordic”. 

Lituania este numită si Patria Chihlimbarului, existând mai multe legende privind originea acestei pietre. Una din ele spune că toate bucăţile de chihlimbar sunt rămăşiţe ale castelului zeiţei nemuritoare Jūratė, ce locuia în mare. Castelul a fost distrus de zeul păgân al tunetelor şi al cerurilor Perkūnas, care a dorit s-o pedepsească pentru că s-a îndrăgostit de un muritor numit Kąstytis. 

litnaua

In ceea ce priveşte vacanţele de vară Croaţia a cunoscut o creştere semnificativă în aceşti ultimi 9 ani. Cam de la 37 milioane de nopţi la 66 de milioane. Astfel, fosta ţară a Iugoslaviei atrage an după an din turiştii ţărilor care până acum ceva timp erau pe buzele tuturor când venea vorba de vacanţe cu soare, nisip şi apă.

Croaţia este una dintre ţările în care s-a filmat Game of Thrones. Asta n-o spun că-s eu mare fană a serialului. De fapt mă uit cam urât la iubitorii lui. 🙂

Pare-se că printre ingrendientele care fac ca această ţară să fie din ce în ce mai iubită şi vizitată se numără preţurile accesibile, serviciile la nivel occidental, cele mai frumoase plaje din Europa, cladirile funcţionale chiar şi după şapte secole de existenţă, cetăţi şi fortăreţele străvechi.

Unde mai pui că distanţa din Bucureşti până în Croaţia este de 1000 de km ?:)

Croatia-2

croa1

Voi unde aveţi de gând să vă petreţi vacanţa în anul ce tocmai a început?

 

Reclame

2 gânduri despre „Top 3 cresteri destinatii turistice

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s