Cortul – cand ai dormit ultima oara intr-unul?

Pentru mulţi dintre noi expresia cu cortul – înseamnă  mai mult decât una dintre cacofoniile din limba română. Il asociem cu tinereţea, fericirea, îndependenţa, riscul, nebunia. Pentru că de obicei adolescenţa şi prima parte a maturităţii reprezintă momentul în care încălţăm nişte bocanci şi mergem pe munte plănuind să dormim în cort. Tinereţea e perioada în care plătim jumătate de bilet pe tren (că doar suntem studenţi) până la mare şi ne cazăm…în cort.

Dar bineînţeles că excepţii există. Toate tipurile de excepţii. Prietenul meu. Face doctorat în Automatică. Da, ştiu în Automatică se câştigă mult. Cine ar crede că la Microsoft, Google, IBM, DELL câştigi minim pe economie. Bine, el lucrează altundeva dar programator sărac mai rar. Da, e unul din oamenii care doarme în cort. Da, preferă un confort anume, condiţii, utilităţi, dar când e vorba de munte sau munte şi cort…nu mai contează. 

Prietena mea. Are un stil puţin boho. Sau aşa părea când ne-am cunoscut. Acum aproape 10 ani. Mi-a lăsat împresia mereu că locul ei e la Vama Veche. Ca şi Andrei de altfel (dar ajung şi acolo). Imi povesteşte primăvara trecută că o să meargă la mare cu nişte colegi. Wow, fată, luaţi corturile să înţeleg. Imi spune că nu. Or să se cazeze într-o vilă comfortabilă. Imi povesteşte că totuşi cortul nu e cum mi-l imaginez eu. Nu dormi în cel mai bun mod, te mai trezeşti cu spatele înţepenit, e rece…câte şi mai câte. Ştie că eu n-am mers niciodată în modul acesta la mare sau munte. Imi spune că există o vârstă anume pentru cort. 

A doua zi povestesc cu Andrei. Andrei nu o să dea dreptate acestor concepţii, acestei idei cu vârsta vs cortul. Şi totuşi greşesc. Imi spune că nici el nu ar mai merge în astfel de condiţii. Bineînţeles că e incomod de la o vârstă să pleci şi să dormi într-un cort!

Tudor…eh Tudor. Trăieşte un vis. Uneori mi-ar plăcea viaţa lui. Jobul lui e hobby.ul lui. Câştigă bine, trăieşte bine şi călătoreşte mult. E împotriva revistelor şi siteurilor de turism şi nu le înţelege rostul dar călătoreşte. A locuit între 6 şi 12 luni în toate oraşele în care şi-a dorit din România. A lucrat şi din Asia. A vizitat Asia şi a stat la cele mai luxoase hoteluri. Ştiţi I Got You a lui Duke Dumont? Este filmat în raiul Thailandei. Phuket – regiunea de sud a ţării. Unde Tudor a locuit un an! Lux, exuberanţă, bun gust, spaţii largi sunt cuvintele care caracterizează casele pe care le închiriază. Il întreb cum a fost în weekendul prelungit la mare (cel de la Rusalii) îmi spune că de vis. Şi că a plătit puţin. 20 de lei pe noapte. La cort! 

Am înţeles că nu e vorba de preţ uneori. Nu e vorba de condiţii (sau lipsa lor). Nu e vorba dacă eşti bărbat sau femeie şi nici de vârstă. E vorba de ceea ce spuneam mai sus: fericire, îndependenţa, risc, nebunie.

Probabil la asta s-au gândit şi cei care au hotărât că în apropierea munţilor Făgăraş, undeva în nordul judeţului Arges, la 200 km de Bucureşti şi 150 de Sibiu ar putea să deschidă primul camping de lux din România.

Bucureşeanul e sătul de alergarea după metrouri sau alte mijloace de transport, de căldură, claxonuri şi un trafic prea încet într-o viaţa agitată. Bucureşteanul (şi nu numai, vrea un loc în care să se relaxeze. Un spaţiu verde, un hamac, o adiere de vânt, un ciripit, un pat moale). Bucureşteanul, în timpul liber, vrea să fie orice dar nu bucureştean!

ursa

Acest camping îmbină nevoia de natură cu ceea ce numim confort urban. Este vorba de 10 corturi, fiecare având 4 paturi şi este departe de sursele de poluare (indiferent că este vorba de cea fonică, a aerului sau oricare alta).

Preţurile sunt: 250 lei/adult/zi, 140 de lei/copil între 6 şi 14 ani, 100 lei/copil între 3 şi 6 ani, copiii până în 3 ani gratuit.

In preţ sunt incluse cazare cu aces la grupuri sanitare şi duşuri (separate bărbaţi/femei), 3 mese/zi în restaurantul propriu, acces la saună, ciubere cu apă caldă, ghid de grup pentru activităţi montane, drumeţii sau bicicletă.

Condiţia în cazul weekendurilor este că se închiriază pentru cel puţin 2 nopţi.

Mai jos aveţi câteva imagini preluate de pe pagina de facebook, resortul numindu-se Ursa Mica Glamping Resort

ZIUA…

ursa1

ZI

…ŞI NOAPTEA

ursa2

URSA3

DE CÂND PRIMUL LUCRU ÎN FAŢA OCHILOR LA TREZIRE N-A MAI FOST ACESTA?

URSACER

URSACER1

SĂ ŞI MÂNCĂM…

…ŞI SĂ FACEM BAIE

 

TU? CÂND AI DORMIT ULTIMA OARĂ ÎNTR-UN CORT?

DACĂ ŢI-A PLĂCUT ARTICOLUL TE AŞTEPT  cu un like

Anunțuri

3 gânduri despre „Cortul – cand ai dormit ultima oara intr-unul?

  1. Ultima data am dormit in cort week-end-ul trecut. Fac asta in fiecare vara de peste 30 de ani, impreuna cu un grup de prieteni. E frumos campingul de lux, dar e si mai bine cand iti pregatesti singur mancarea si stai apoi la focul de tabara.

  2. campingul ala de lux arata minunat 🙂 (doar ca e scump).

    De dormit la cort noi am dormit vacanta asta. Marele avantaj e pretul si libertatea si improvizatia: ieseam dim la 7 si vedeam lacul in aburi la picioare…. in tinereturi porneam cu cortul vineris eara in Bucegi si mergeam si dormeam unde ne apuca somnul. Foc nu am facut niciodata, mereu eram fie langa padure (si nu riscam) fie in zone interzise etc.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s