Martisoare care inving autismul

In urmă cu două săptămâni, într-o zi de duminică în jurul prânzului am pornit să văd despre ce este vorba în cadrul atelierului de mărțișoare hand made de la Asociația Invingem Autismul.

Cu o zi înainte colindasem orașul pentru șabloane și fetru căci nepricepându-mă la astfel de lucruri m-am gândit că nu-i frumos să le folosesc oamenilor materialul și să mai iasă și ceva oribil pe deasupra.

Așa am descoperit un magazin foarte interesant la 2 stații de Romană, pe Calea Griviței.

In ceea ce privește această asociație, o descoperisem în urmă cu ceva ani. Intr-unul din acele momente în care cauți una pe internet și găsești cu totul altceva. Pe vremea aceea nu eram mutată în București. După ceva timp, când deja locuiam în București, mi-a trecut prin minte să văd unde ar avea sediul. Și surpriză. Se afla la mai puțin de 10 minute de mers pe jos de casa mea. Deseori am vrut să merg, să deschid ușa și să întreb dacă așa, fără studii în acest sens dar cu optimism, energie și voie bună aș putea să ajut. Pe cineva, oricine, pe cineva care își dorește un partener de joacă poate???

Insă am avut o perioadă nebună. Cu multă muncă, momente în care mijlocul meu preferat de transport era tramvaiul 1 până la Obor, apoi perioada de 2 luni în care am adorat vestul capitalei și călătoriile pe A1. Iar apoi dorința de a munci cât mai mult și a strânge bani pentru mutări sau călătorii.

Asta până în februarie. Când, pe pagina asociației văd anunțul despre care povesteam la început de postare. Workshopul de mărțișoare handmade. 

Am considerat-o o șansă de a cunoaște persoane noi, de a mă relaxa, de a ajuta puțin niște copii (banii strânși din vânzarea mărțișoarelor au fost folosiți pentru reamenajarea spatiului de joaca din centrul Invingem Autismul). Povesteam în altă postare faptul că acei copii sunt AI CUIVA. Nu-s abandonați ori orifani însă sunt copii și cu siguranță își doresc un loc în care să se poată juca, să aibă tot sprijinul și confortul. Un loc nou. 

Ajungând acolo mi-am amintit de grădinița la care am fost eu. Nu, nu arăta așa grădinița și clar spațiul era mult mai mic dar la acel loc m-a dus gândul. O senzație foarte drăguță dealtfel. 

Muzica…muzica m-a dus cu gândul la povestea cu filmul franțuzesc văzut la Cinema Trivale. In care eram singura spectatoare într-o sală imensă. Așa și muzica. Fie era un playlist anume, fie melodiile se succedau însă erau atât de pe gustul meu!! Mi-ar plăcea să am și eu acel playlist (în caz că citește cineva important postarea 🙂 ) Și cum mă gândeam eu la multe și diverse începe să cânte formația IMAGINE DRAGONS. 🙂

In fine, ca și concluzie mi-a plăcut foarte mult acolo. Atmosfera, ceea ce am făcut, faptul că am putut ajuta atât cât m-am descurcat, emoțiile avute. 

Și, ca în poveste, pentru că a fost un eveniment de poveste, în prima repriză de „mărțișorit” au fost create 1001 de mărțișoare.

 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s