Puful care-mi aminteste de…copilarie

Am asociat întotdeauna copilăria cu primăvara. Mi se pare uneori că a devenit un clișeu. Cred că majoritatea facem asocierea aceasta. 

Zilele trecute m-am întâlnit cu cea mai bună prietenă, Mira. Ne știm din copilărie. Ne știm dintotdeauna. Ne-am avut una pe alta încă de la început într-un mic oraș de provincie, pe stada principală. O stradă principală, o zonă de case, în care toți vecinii erau trecuți de 50 de ani iar cei câțiva copii care nu emigraseră imediat după Revoluție, aveau în jur de 20 de ani și nu aveau chef de joacă alături de noi, vecinele lor de câțiva anișori. Astfel că toate amintirile le avem împreună, noi două. 

Am început să ne gândim la activitățile avute, la acele lucruri care ne făceau să râde, alergăm și bucurăm. Și așa ne-am amintit de puful de păpădie.

Bucuria noastră de copii în anii 90. Ani când nu existau jocuri online, site-uri online, nici rețele de socializare sau calculatoare. In anii 90 noi numeam alte lucruri FERICIRE. Lucrurile simple, activitățile din viața offline. 

Una dintre bucuriile noastre era acel puf de păpădie. După ce această floare galbenă ne invada spațiile verzi, noi rupând-o pentru împletirea coronițelor, firele nerupte se transformau în puf. Puf în care suflam închizând ochii. Puf după care alergam și spre care săream pentru a-l prinde. Căci aveam dorințe. Și numai suflând în el și băgându-l în sân eram sigure că ele vor deveni realitate. 

Acel puf fin și delicat de care ne îndrăgosteam și ne făcea să visăm. 

Așa că pornind de la acest lucru pufos din copilăria noastră, ne-am hotărât să jucăm ce încape într-un geamantan – alt joc al copilăriei noastre – cuvântul cheie fiind PUFOS.

puf

sursa

Răspunsurile au fost dintre cele mai variate și amuzante. Unele erau atât de dificil de transportat într-un geamantan încât ne-am întrebat cum de ne-au venit astfel de idei. Vata de zahăr. Cine ar transporta vată de zahar într-un geamantan? De ce ne-am murdări hainele de la un produs atât de lipicios? Dar…e pufos!

Altele într-atât de pufoase și gustoase încât nu le poți lua într-un geamantan. Brânza pufoasă de la Delaco de exemplu. 

Brânza pufoasă de la Delaco este o cremă de brânză pufoasă care nu poate să nu îți placă. Fie că o mănânci cu pâine prăjită, cu o bucățică de somon deasupra sau pur și simplu aceasta este ideală pentru un mic dejun delicios sau o cină ușoară.

Crema de brânză este sinonimul nostru pentru copilărie atunci când dorim ceva ușor, pufos, perfect. Așa…ca puful păpădiei copilăriei noastre.

DELBRAPUF

Articolul acesta a fost scris pentru participarea la SuperBlog Spring 2017.

Pentru tine …ce înseamnă experiență pufoasă?

 

 

 

 

Un gând despre „Puful care-mi aminteste de…copilarie

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s