Cea mai frumoasă amintire…muzicală

Cum ar putea să nu îți placă muzica? m-am întrebat într-o zi. Pare destul de dificil să nu îți placă. Este în atâtea genuri, are atâtea culori, atâtea note, atâtea ritmuri încât nu poți să nu o iubești. Eu am multe momente frumoase pe care le asociez cu melodii. Și, de fiecare dată când reascult aceeași melodie fiecare moment îmi reapare în memorie și îl retrăiesc.

De exemplu majoritatea pieselor de la Coldplay îmi amintesc de prima mea relație. Uneori devin melancolică, alteori am un zâmbet de copil îndrăgostit și naiv. Și apoi mai este…Selfish Love.

Selfish Love are o poveste care se întinde pe ani de zile. Am avut o perioadă în care am fost îndrăgostită de Franța. Lavandă. Paris. Franțuzoaice. Berete. Baghete. Parfumuri. Bunul meu prieten Andrei îmi povestește că are un prieten, pe Costi care iubește în aceeași măsură Franța în care o iubesc și eu. Și m-am îndrăgostit. De Costi. Doar că dincolo de anumite preferințe comune, Costi era altceva. El căuta un lucru, eu căutam altceva. Andrei mă plăcea și astfel Costi a luat decizia că nu poate să îi facă asta prietenului lui. Nu putea să mă cunoască. 

Am vorbit mult într-o perioadă. Costi e un om care trăiește foarte frumos. Are o viață ca o muzică. Intr-o zi primesc un link al unei piese. Se numea Selfish Love și era despre plăcut. Am zâmbit ascultând-o și…aia a fost. Apoi a mai trecut un an, a mai trecut alt an. După 3 ani ne-am cunoscut.

Intr-un weekend ne vedem. Ultimii 10 ani i-a petrecut în diverse orașe, fiindu-și propriul șef și locuind cu chirie. De astă dată stătea undeva lângă Pitești. Intr-o casă frumoasă. Ne propusesem să vedem un film franțuzesc câștigător de Palme d Or. L-am downloadat pe un stick și dis-de-dimineață am plecat spre Pitești. Când am ajuns la Pitești încă dormea. S-a trezit și m-a rugat să aștept până face un duș. Ok, am așteptat. A luat stick-ul și a realizat că plasma este stricată. Pentru o sentimentalistă ca mine era foarte important acel film. Cum era posibil să fie stricat televizorul? Iar laptopul…nu mă uit eu la filme pe laptop îmi zice. Am fost atât de dezamagită. 

Mi-a propus să mergem în Parcul Lunca Argeșului din Pitești. De parcă un parc putea compensa un film franțuzesc. Am mers. Ne-am plimbat destul de mult prin oraș. Ne-am plimbat cu biciclete și mașinuțe prin parc…a fost o zi foarte frumoasă. Mai frumoasă decât îmi imaginasem în cei 3 ani. Apoi am mâncat în oraș. Apoi am mers la o cofetărie. 

Cât e ceasul? mă întreabă rămânând fără baterie la telefon. Când a auzit mi-a spus că are o surpriză pentru mine mi-a pus mâinile la ochi și m-a dus într-o clădire ce crezusem până atunci că are un supermarket la etaj. Când am urcat în liftul clădirii a luat mâinile de la ochii mei. Iar când ușa s-a deschis și am ajuns la etaj am realizat că nu era niciun supermarket. Era…cinema-ul din oraș. I-am zis că apreciez gestul dar preferam să vedem un film franțuzesc, nu orice film american. Ii spune domnișoarei că are rezervare la …un nume de film al cărui pronunție nu am înțeles-o și suntem invitați spre sală.

In sală…nimeni. Ciudat, nu mai era mult până începea filmul. Mă întreabă dacă îmi amintesc Selfish Love. Dacă îmi aminteam? Cum puteam să nu îmi amintesc? Era melodia care îmi amintea de el. Mi-a zis că îi pare rău că nu am avut cum să vedem acasă un film franțuzesc dar că speră să poate compensa cu…și aud:

The way you are, the way you do, the way you breath, the way you play, the way you feel, the way you touch, the way you went in to my mind…

E cea mai frumoasă amintire pe care o am legat de o melodie. 🙂 Iar după melodie…bineînțeles că a urmat un film franțuzesc. La care am fost singurii spectatori.

Costi este cea mai neromantică persoană de pe fața pământului. A vrut însă să mă facă fericită chiar dacă asta presupunea să facă lucruri pe care, în mod normal nu le-ar face. Să fie romantic.

Cât timp am fost împreună am văzut filme și am ascultat muzică pentru toată viața. Ambele reprezentând pasiuni ale lui investise foarte mult în partea de sunet și imagine. Eu având acasă un televizor de ani buni și un set de boxe de acum 15 ani cumpărate odată cu primul calculator, am fost surprinsă de cât de diferit se aude muzica…la el acasă. 

De la Florence&The Machine, la Joe Dassin, Faramiță Lambru, AC/DC, Scorpions, Calvin Harris, Swedish House Mafia, Ducu Bertzi. 

Și pentru că boxelor mele de acasă care tocmai au împlinit 15 ani le-a cam venit sfârșitul, m-am decis să caut niște înlocuitoare de calitate dar pentru care să nu plătesc un preț enorm. Așa am descoperit, pe site-ul magazinultau.ro boxele de la Edifier. Veți găsi boxe de toate prețurile, pornind de la 40 de lei până la peste 1300 în funcție de necesități, și preferințe. 

Cei de la Edifier pun preț nu numai pe calitatea produselor ci și pe design. Exemplu după designul cărora mă topesc sunt cele din fotografii, acestea fiind perfecte pentru o…iubitoare așa ca mine a culorii roșii.

bo

Tot de la Edifier am găsit și niște boxe asemănătoare cu ceea ce avea Costi acasă. Boxe serioase! 

Și pentru că modelele de boxe găsite mi-au trezit amintiri foarte plăcute am vrut să aflu mai multe informații și despre această firmă ce produce boxe de atâta eleganță.

Am descoperit așadar că firma a apărut în China acum mai bine de 20 de ani iar odată cu experiența a venit și extinderea, astăzi având operațiuni în cele două Americi, Europa, Orientul Mijlociu și în regiunile Asia-Pacific.  

EDIFIER este definit de trei concepte, concepte ce reprezintă pasiunea pentru sunet, design și calitate.

Tot cei de la Edifier au și o fundație numită Angel Sound Foundation. Asta a însemnat că, din donația firmei de 2 miloane de dolari, 60 de copii cu deficiențe de auz un primit implanturi cohleare. 

Așa că, dragă Edifier, meriți un …big like:)

Articolul a fost scris pentru ediția de toamna a SuperBlog 2017

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s