3 circuite, 3 sanse de a descoperi lumea

Călătoriile…fiecare dintre noi își dorește, mai devreme sau mai târziu să descopere lumea. Unii o parte din ea, alții pe toată, fiecare în funcție de propriile-i preferințe.

Prima mea amintire legată de călătorii și înconjurul lumii vine din perioada în care eram foarte mică. Erau la televizor diverse emisiuni în care marele premiu chiar era…valoros și ori de câte ori un concurent era întrebat ce ar face în eventualitatea în care ar câștiga ACEA SUMĂ, mama mea, aflată în fața televizorului, alături de mine, spunea de fiecare dată: Eu aș face înconjurul lumii. Eu mă uitam spre globul pământesc și îmi imaginam că vrea să ajungă la Ecuator și de acolo să descopere, în linie dreaptă întregul mijloc al globului. Până ar ajunge de unde a plecat. Apoi am înțeles că nu asta își dorea. Iși dorea Orașe antice, medievale și recente. Să cunoască…LUMEA.

Apoi, după câțiva ani, odată cu apariția unui număr mai mare de posturi de televiziune, odată cu apariția mai multor emisiuni, am decis care este țara pe care îmi doream să o vizitez. Egipt. Căci nimic nu îmi plăcea mai mult decât emisiunile despre piramide și istoria antică. Nu îmi doream să ajung în Egipt pentru temperaturile ridicate, pentru a mă bronza, ori pentru că aveam o preferință pentru…nisip. Iubeam istoria.

După Egipt a urmat…Elveția. Elveția nu avea nici temperatura, nici nisipul, nici istoria Egiptului. Elveția era țara verde. Țara cu munți, cu văcuțe colorate și cu ciocolată bună. Visul oricărui copil. La rândul ei, cu anii s-a transformat din punctul meu de vedere. Partea cu ciocolata a fost preluată de Belgia iar Elveția continuă să fie țara cu un relief spectaculos, cu o dezvoltare incredibilă, o adevărată putere financiară. 

Ușor-ușor, citind, aflând și studiind, țările și regiunile pe care îmi doream să le vizitez dintr-un motiv sau altul s-au înmulțit. 

Dragostea pentru călătorii a fost cea care, în urmă cu ceva timp m-a convins să creez un blog având ca temă principală turismul. Mi-am dorit să vizitez, să descopăr, să fotografiez urmând ca apoi, prin ochii mei și cei dragi să descopere locurile despre care povestesc și pe care, poate nu toți au posibilitatea de a le vizita. 

Intr-una dintre dimineți, sunetului primirii unui email mă trezește din somn. Bolborosesc ceva și întind mâna după telefon să văd despre ce-i vorba. Auzi tu, să mă trezească pe mine un email! îmi zic în gând. Când privesc spre ecranul telefonului văd că emailul era de la agenția de turism Christian Tour iar mare, scria, Circuite Christian Tour.

Colaborasem de multe ori cu agenția și poate, altcineva în locul meu, amâna citirea emailului și s-ar fi băgat la somn înapoi crezând că este un simplu newsletter. Eu însă am decis să nu fac asta. Și a fost alegerea perfectă. Era, de fapt, un concurs contracronometru. 5 ore. Atât mă despărțea de plecarea în aventura vieții mele. Umbria (centrul Italiei), Iordania și Țara Soarelui Răsare, Japonia mă așteptau să le descopăr, fotografiez și prezint cititorilor mei.

In 5 ore trebuia să fiu gată de îmbarcare, la aeroport, cu bagajul, pașaportul și temele făcute în ceea ce privește locurile de vizitat. Norocul meu a fost că cele 3 locații se numărau deja printre preferatele mele, astfel că nu a fost nevoie de muncă de cercetare, singura problemă având-o cu faptul că sunt foarte împrăștiată și mi-a luat mult timp să găsesc actele. 

Astfel, am adăugat în geamantan, aparatura foto, pe cea video, acumulatorii și încărcătoarele. Apoi am adăugat hainele, subțiri, vaporoase, o pălărie și o carte pe care să o pot citi pe lungul drum spre destinațiile alese de Christian Tour pentru mine, precum și un carnețel pe care să îmi pot nota diferite informații.

Farmecul Umbriei

Așa cum vă povesteam, a fost vorba despre 3 circuite iar primul, și cel mai apropiată= a fost reprezentat de circuitul întitulat Farmecul Umbriei. Umbria este una din cele 20 de regiuni ale Italiei, aflându-se în zona centrală a țării.

Ce am descoperit în Umbria?

Aterizând în centrul Italiei, am avut ocazia să descoperim orașele Roma –Tivoli – Narni – Perugia – Assisi – Spello – Spoleto – Citta di Castelo – Gubbio– Todi – Orvieto.

Ce mi-a plăcut în Umbria? 

Oricine ar începe cu Roma, bineînțeles. Mai vizitasem odată, în urmă cu mulți ani orașul însă m-am bucurat să îl revăd. La prima vizită, am vrut să testez dacă Fontana di Trevi îndeplinește cu adevărat dorințe. Astfel că la acea vreme mi-am pus o dorință greu realizabilă. Dorința care ulterior s-a îndeplinit. Mi-am încercat dorința și de această dată:) Și chiar dacă trăim din ce în ce mai mult într-o lume tehnologizată, avem o viață alertă și suntem din ce în ce mai realiști, pentru noi și dorințele noastre alocând din ce în ce mai puține resurse (financiare și de timp), monedele aruncate pe fundul celebrei fântâni sunt o dovadă clară a faptului că nu suntem roboți. Avem dorințe uneori prostești, alteori nu și visăm la îndeplinirea lor.

Vatican-Italia-Farmecul-Umbriei.jpg

Vatican

Pentru că „Agonie și extaz”, cartea despre viața lui Michelangelo este una dintre preferatele mele, m-am bucurat de faptul că am avut ocazia de a vizita Basilica Sfântul Petru și admira Capela Sixtină.

In apropiere de Terni, am vizitat cea mai mare cascadă din Europa (165 m) care poartă denumirea de Cascata delle Marmore.

Perugia, este pe lânga capitala regiunii, locul în care se află Palazzo dei Priori, una
dintre cele mai frumoase si vizitate cladiri din Italia.

Assisi, orașul Sfântului Francisc a fost în trecut colonie romană. Astăzi, zidurile de piatră ale vechiului oraș sunt printre cele mai bine păstrate din întreaga lume.

Assisi-Italia-Farmecul-Umbriei

Assisi

Iordania Experience

Ce am descoperit în Iordania?

Amman – Jerash – Ajloun– Madaba – Muntele Nebo – Petra – Wadi Rum – Aqaba Bethany – Marea Moarta

Ce mi-a plăcut în Iordania?

Decapolis. Decapolis este cel mai bine conservat oraș roman și se află în Jerash.

decapolis

Decapolis – Livius org

Deși absolventă de Geografie și nu Istorie:), așa cum probabil știți deja, am o preferință anume pentru perioada antică. Astfel am fost foarte bucuroasă având în vedere că în drumul spre Petra, am mers pe o șosea considerată a fi una dintre cele mai vechi din lume, șosea folosită de peste 5000 de ani, numită Autostrada Regelui. 

Muntele Nebo – locul unde se crede că este înmormântat Moise.

Orașul Madaba, numit și Orașul Mozaicului, a cărui principale atracții sunt Biserica Greco-Ortodoxă Sfântul Gheorghe, dar și harta din mozaic a
Ierusalimului și a Pământului Făgăduinței.

El-Maghtas – se află pe malul râului Iordan și reprezintă locul unde a fost botezat Iisus Hristos.

Dincolo de atracțiile culturale și religioase, foarte mult mi-a plăcut și faptul că am avut posibilitatea de a face plajă și baie în Marea Moartă. (O adevărată bucurie pentru mine după ce în trecut, tălpile mele întâlniseră apa Mării Mânecii în Etretat, Franța, precum și apa Mării Nordului într-un orășel stațiune turistică din Olanda).

Cea de-a treia parte a fost reprezentată de circuitul în

Țara Soarelui Răsare, Japonia

cu vizitarea celor mai cunoscute orașe ale țării. 

Ce am descoperit în Japonia?

Tokyo – Nikko – Hakone – Kyoto – Nara – Osaka

Ce mi-a plăcut în Japonia?

Tokyo. Cel mai vechi templu budist din oraș – Asakusa Kannon 

Panorama orașului nipon admirată de la o înălțime de peste 200 m, mai exact de la etajul 41 al Tokyo Metropolitan Government.

Kyoto. Plimbarea prin pădurea de bambuși din zona Arashiyma din vestul orașului.

De asemenea m-am bucurat pentru că am avut posibilitatea de a ne îmbarca pe Pirate Boat Cruise, o replică a unei bărci de pirați și am navigat pe Lacul Ashi, între portul Hakonemachi și Togendai, situat la 741 m altitudine. 

Lake-Ashi-langa-Muntele-Fuji-Japonia-Tara-Soarelui-Rasare

Lacul Ashi

Articolul a fost scris pentru proba din cadrul concursului SuperBlog, Primăvară, 2018.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s