Unde îmi doresc să merg

Lista este una care la început cuprindea locuri puţine deşi suprafeţe mari. Erau ţări!

Africa

La început Egiptul – numai capitala ţării având o populaţie egală cu a…României! Pasiunea mea pentru piramide, nisip, istorie (piramidele şi istoria sunt cam din aceeaşi categorie dar ţin să le menţionez separat)

Europa

A doua Elveţia. Eram mică şi Elveţia însemna…cam ce înseamnă, geografie vorbind, Elveţia şi sudul Germaniei. Imi placea Milka şi Tobleron – acum 2 ani am fost încântată că am putut cumpăra din Elveţia respectiva ciocolată. 500 gr ca s-ajungă.

Germania – Când îmi placea Elveţia doream din tot sufletul să ajung în Munchen. Apoi am aflat că-i în Elveţia. Munchenul a fost tot timpul oraşul cu oameni mai blonzi, cu ochi mai albaştrii decât nordicii :), un oraş de munte (imaginaţia asta – oraşul se află, de fapt la 500 m alt maxim, cu râuri de ciocolată. Ciocolată cu lapte neapărat!:) ) Apoi mi-am dorit să merg la Bremen. Pentru că-i despre copilărie şi poveşti.

Islanda – pentru că e altfel de ţară. Este departe de orice…continent:) Are nopţi în care e lumină şi zile în care e întuneric. 🙂 Are foc şi gheaţă. Imi pare …exact ca mine!

Suedia şi Finlanda. Una pentru nivelul de trai şi cealaltă pentru lacuri.

Odată vizitate s-au adăugat Franţa şi Italia:)

Iar completarea este dată de ţările a căror istorie şi separare e atât de recentă. De la sfârşitul secolului trecut. Croaţia şi Muntenegru.

Mult timp am fost pasionată de zodii. In orice zodiac Săgetătorilor li se spune că regiunea lor de suflet ar trebui să fie ASIA. Nu. Sunt una dintre persoanele care iubesc Europa 🙂

Îmi doresc să ajung la Zurich şi Berna.

In Munchen, Hamburg, Bremen, Bonn.

Să mă plimb în Islanda şi ţările nordice îmbrăcată în pulover gros de tot şi cu un fular cool la gât. (Recomand Welcome în Sweden:) E un serial foarte drăguţ deşi nu tocmai bine cotat:) )

Să aterizez la Paris Beauvais de unde să plec la Rouen. Să urmez conturul ţării. Să cobor pe coasta Atlanticului, să merg pe graniţa cu Spania şi parţial Andorra şi să închiriez o cameră într-unul din satele din Provence. Să urc spre Alsacia şi Lorena – îmi doream la un moment dat să fac lucrurile astea cu cineva anume. Şi cu ceva anume. Cu o bicicletă!:)

Să merg la rudele ce stau în Italia aproape de graniţa cu Elveţia. Să cobor până la Florenţa, să fac plajă în Toscana şi să degust vinuri. La Veneţia apoi la Roma. Şi…să cobor atât de mult până în Sardinia. Şi Sicilia.

In România…am în principal judeţe preferate. Şi…ramuri ale agriculturii preferate…VITICULTURA – în primul rând 🙂

vin

vin1

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s